No podem fer la pràctica perque no tenim la llicència

Això es el que ens va passar el passat dilluns a la UIB.

Ens varen dur plaques noves per a l’assignatura de Sistemes digitals. A la primera pràctica varem fer una mica d’introducció per veure com funcionava el producte. Ens mostraren el programari per poder compilar el projecte, que no es més que un IDE per escriure codi en C i un compilador MPLAB ,que segons el fabricant, basat en GCC. Però amics meus, la pràctica tan sols va poder ser anar provant diferents programes ja compilats (*.hex) per veure com es comportava la placa de proves, perque no teniem la llicència per compilar el programa en C, oh wait!.

La placa en qüestió es un kit de proves per ensenyament el iCM4011 del fabricant Ingenia-cat, monten un dsPIC30F4011.

Jo proposo que, en lloc de pagar, x€ a una empresa, perque no es fa un donatiu al projecte ARDUINO i es duen a terme les pràctiques amb maquinaria i programari lliure??

No soc un gran entés en la materia, però perque es pàguen llicències ESTÚPIDES per ensenyar-nos? quan tenim material per fer-ho gratuïtament i fins hi tot amb moltes possibilitats de fer més coses.

Són coses que no entendré mai.

Aquí queda.

5 pensaments a “No podem fer la pràctica perque no tenim la llicència

  1. Benet J.

    Es una bona idea Servo, però això del programari/maquinaria lliure no estira gens ni mica.
    També posarien d’excusa que les acaben de comprar i les han de fer servir.

    Que consti que es bona idea 😛

    Respon
  2. Jaume

    Si te serveix de consol, jo vaig haver de canviar el meu projecte de fi de carrera (a mitjan projecte) perquè faltava la llicència del mòdul l’OPNET que jo havia de fer servir.
    I no era a la UIB, sinó a la UOC.

    Respon
  3. Tomeu Capó

    És ben trist, a nosaltres ens feiem fer les pràctiques de sistemes digitals amb el 8051 amb ensamblador i amb un compilador propietàri que era una “patata”, també pasava el mateix amb el software propietàri per programar amb VHDL i teniem que emprar una llicencia de demostració.

    Al curs que vé vaig fer l’assignatura Laboratòri de Sistemes de 3er, com que ens deixaven fer-ho amb lo que volguesim vaig decidir cercar alternatives lliures per a desevolupar projectes de hardware emprant software lliure, i vaig poder fer el projecte de L.S. 100% software lliure!

    Diseny de circuits: gEDA
    Diseny de PCB’s: gPCB
    Compilador: AVR-GCC

    A la meva web hi ha un parell de coses sobre el que vaig emprar …

    Realment si és cerca es troba!

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *