Canvi de configuració al meu equip

Recentment a caigut a les meves mans un disc de 80GB (de fet el tenia mort d’oi) i he decidit que m’he de proposar a fer canvis a la meva màquina de sobretaula. Li vaig comentar a n’en David Suki_ com podria aprofitar-lo, me va comentar que podria fer un RAID per així tenir “segur” les meves dades. Doncs dit i fet, com que avui no he anat a collir metles, que no vol dir que hagem acabat de collir-les, me posat mans a l’obra. He fet un backup de tot el meu /home i m’he baixat la imatge netinstall per a i386 i ja que hi era també la netinstall per a powerpc, ambdues de la “testing”, es clar. La “unstable” me fa poreta i a vegades pateixo massa de “versionitis” i pot ser greu, ejem a que si David 😛

Una vegada tenc cremats els cd me pos a montar el disc de 80 GB a la torre, una vegada fet tiro de CD per arrencar. Per mirar quines opcions puc triar pitjo , l’ajuda, i me mostra diferentes opcions, una es pitjant que et mostra les opcions d’instalació, i com ja molta gent sap, debian està esperimentant amb l’instal·lació gráfica, l’he provada a mi m’agrada més amb les ncurses, es més geek. Són exactament les mateixes opcions i els mateixos dialegs que en mode texte, però pots utilitzar el ratolí (wtf!). Una cosa curiosa es que hi ha un botonet que posa captura, el qual, si el pitjes crea una captura de pantalla i surt una finestreta amb la ruta on s’ha guardat aquesta, supos quan sigui una versió estable o llevaran.

Passam a la configuració de la màquina. Tenc dos discs un de 122GB i un segon de 80GB, ambdos Maxtor.

El que volia fer era crear dos dispositius MD (md0, md1) els quals un fos el /home i l’altra l’espai d’intercanvi (swap). La taula de particions ha quedat així:

IDE (hda) — 122.9 GB Maxtor

1 primaria 1.5GB RAID

2 primaria 78.5GB RAID

3 primaria 42.9GB ext3 /

IDE (hdb) — 80.0GB Maxtor

1 primaria 1.5GB RAID

2 primaria 78.5GB RAID

RAID1 #0 — 1.5GB

1 1.5GB SWAP

RAID1 #1 — 78.5GB RAID

1 78.5GB /home

Així és com está ara. Cal dir que és un PIII passat de voltes amb 700 i pico de MB de Ram. Ja vos aniré contant!!!

Una resposta a "Canvi de configuració al meu equip"

  1. David Martín :: Suki

    Lo de tu versionitis no sería un problema si lo hicieses con cuidado. 😛

    Mientras no lo hagas con los servidores (no pienso darte según que accesos MuHaHaHa) no hay problema.

    Si no fuese por estos ratos y otros con pelo, la vida sería demasiado aburrida. 🙂

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *