Desilusió

Aquesta vegada es amb una part d’una assignatura, be més que amb una part, amb un professor.

Acab de tenir la primera classe pràctica de Sistemes Operatius la qual imparteix la part teòrica en Ricardo Galli, però el que imparteix la part pràctica es un altra professor.

Per fer les pràctiques utilitzarem el sistema opertatiu gnu/linux. Per començar el professor a començat la classe diguent que el Linux el va inventar un tal “Linux Torvalds” cap els anys 70 (vos jur que es el que ha dit!!!) llavors que no hi havia documentació de com montar un servidor en linux (m’he quedat bocabadat!!!) quees difícil instalar-lo, que es complicat de manejar (un FUD darrera l’altre!!), flipant.

Mare meva, jo després de sentir això he passat a mode offline, i he cercat per internet manuals pels meus sofrits companys que no s’han enterat de res. Es una pena.

8 pensaments a “Desilusió

 1. Kados

  Prft! Esper que s’assumpte millori; sinó, permi que passarem un nou «efecte EP»

  PD: Benet, hauràs quedat a ratlles! (ho dic per sa camiseta d’avui xD).

  Respon
 2. Pedro Tous

  Penso que vares quedar offline abans d’entrar.
  No vaig dir que Linux aparagues a 1970 sino UNIX i si vaig dir que el va desenvolupar Linus Torvalds quan podria haver dit que el va impulsar convertint-lo en llicència GPL (Suposo que per simplificar).
  No vaig dir que era dificil trobar documentació de com muntar un srvidor Linux sino que algunes configuracions per afinar servidors ja muntats en entorns empreserials son dificils de trobar. També vaig recalcar que això no passa quan instal.les linux a un ordinador d’us personal que no te els requeriments d’un servidor. Vas fent memòria??
  I que recordi no he dit mai que es dificil de manejar sino que per a no informatics (la majoria de la gent) que ja tenen instal.lat Windows la millor opció es tenir un arranque dual amb els dos sistemes i que això no es fàcil de fer lo que pot fer que es tornin enrera a l’hora de provar Linux i és un handicap a l’hora d’impulsar-lo. També vaig comentar respecta en això que hi ha distribucions Linux de prova que arranquen de CD però que són un poc limitades i no mermeten coneixer-lo en profunditat.
  Per cert les meves classes sempre estan obertes a debat en temps de classe ja que la discussió fomenta la implicació i evita mals entesos.

  Respon
 3. benetj

  Hola
  Primer de tot disculpes per no haver contestat abans, no vaig tenir oportunitat de fer-ho.
  Val, a veure, es tan difícil instal·lar un linux tant com a servidor com si no ho es, ja que per “defecte” ho tracta igual, la instal·lació es la mateixa, només canvien un parell de programes. Això de que no hi ha documentació per a configuracións empresarials tampoc acaba de ser vera, pel google ho trobes tot, sino hi ha bulma i altres lug de l’estat que a les seves llistes de correu et resolen i t’afinen el més minim detall.
  Sobre el que es millor tenir un arranque dual a la màquina per als no iniciats, trob que tens raó a mitjes, per exemple si es compren un mac abans no es podia tenir un windows instal·lat a la màquina, si o si havies d’utilitzar el mac os x, la meva pregunta es, perque no fer el mateix? es questió de ponyir i tranquil que no et carregaràs el sistema, ja que tot ho faràs com a usuari. Encara es més perillós donar un windows a una persona que no en sap a un entorn de producció amb permisos d’administrador, POT PETAR TOT!! en canvi amb un linux, no.
  Sobre les distribucions Live-CD, dius que no permeten coneixer el sistema en profunditat, trob que tampoc es vera, ja que aquestes distribucions s’instalen a la ram i pots fer practicament de tot fins i tot guardar les configuracions i pots utilitzar un pendrive o un disquet com a home de l’usuari i així no perdre cap configuració.

  Per altra banda, vull entonar el mea culpa per no haver, primer, parlat amb tu i resoldre aquestes incongruències i fer la ninada de publicar-ho al blog. Sincerament no pensava mai que tingués tanta repercusió i, per això, deman les meves més sinceres disculpes per tot el que ha passat. De fet escriuré una entrada al blog demanant-ho.

  Gràcies.

  Respon
 4. Retroenllaç: Bitacolitis Aguda » Mea Culpa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *